Sposób przygotowania

Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, posiekać drobno. Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę. Mięso włożyć do miski, dodać pokrojoną paprykę, posiekane pieczarki oraz cebulę. Wbić jajko, dodać 2 łyżki bułki tartej. Wyrobić masę mięsną. Następnie doprawić do smaku solą czosnkową, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Masę jeszcze raz dokładnie wyrobić. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

mój nick muchomor

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    pyszne kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !