Sposób przygotowania

Natkę pietruszki umyć posiekać. Ogórki obrać, umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w plasterki. Kapustę pekińską poszatkować drobno. Cebulę obrać, posiekać drobno. Orzechy włoskie posiekać nożem. Do dwóch łyżek oliwy dodać sos chili, czosnkowy sos chili i dokładnie wymieszać. Do pokrojonych ogórków w plasterki dodać natkę pietruszki, cebulę, posiekane orzechy oraz kapustę pekińską. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać. Do sałatki dodać sos, wymieszać, odstawić na pól godziny.


mój nick muchomor

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Dobra , szybka do zrobienia sałatka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !