Sposób przygotowania

Ciasto tniemy na 2 cm paski i nawijamy na rurki. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach . Mleko gotujemy. jajka miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy makę i dokładnie mięszamy. Zalewamy gotującym mlekiem i ciaglee mieszając doprowadzamy do wrzenia. Do goracego budyniu dodajemy margarynę i dokładnie mięszamy drewniana łyzką. masę studzimy. Zimną napełniamy rurki . Mozna dodatkowo posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam takie rurki
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Muszę sobie kupić foremkę do rurek. Pychota.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !