Sposób przygotowania

Masło posiekać z cukrem, dodać jajko, śmietanę oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia na koniec dodać otręby, szybko zagnieść ciasto. Ciasta nie trzeba chłodzić. Na stolnicy podsypanej mąkę rozwałkować ciasto, foremką wyciąć ciasta, ułożyć ja na natłuszczonej blaszce przy pomocy końca drewnianej łyżki na środku każdego ciastka zrobić delikatnie wgłębienie w które nałożyć marmoladę.
Piec w temp. 175st do momentu zrumienienia się ciastek, po upieczeniu ostrożnie zdjąć z blaszki i zostawić do wystudzenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    piękne są i pewnie bardzo smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !