Sposób przygotowania

Tartą bułkę zrumienić na jasnozłoty kolor, zalać mlekiem. Gdy bułka wchłonie mleko, dodać stopione masło i żółtka, starannie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, wyłożyć do przygotowanej masy, wsypać mąkę, wymieszać ostrożnie tczepaczką,aby nie rozgnieść piany . Ręce zwilżyć w wodzie, i formować okrągłe knedle, Wkładać je do wrzącej osolonej wody, i gotować pod przykryciem ok 10 min,

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !