Sposób przygotowania

Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i odcinamy ogonki.Przekrajamy na pół , wydrążamy środek i kroimy na plasterki o średnicy pół centymetra. Do miski wsypujemy 1/2 mąki kukurydzianej dodajemy ćwierć szklanki wody , jedno jajko i szczyptę soli. Mieszamy składniki. 2 białka ubijamy w osobnej misce z cukrem pudrem i dodajemy do pierwszej miski z mąką kukurydzianą .Wszystko wymieszać . W głębokim garnku rozgrzewamy olej .Plasterki gruszek obtaczamy w cieście i smażymy na głębokim oleju do zrumienienia. Po usmażeniu wykładamy na pergamin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    palce lizac!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    przepis fajny ale na zdjęciu słabo widać
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    nie jadłam, fakt słabo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !