Sposób przygotowania

Dodatkowo:
3/4 szklanki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka spirytusu
10 dag gorzkiej czekolady
masło
mielone orzechy
Wykonanie:
Ciasto: Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli, następnie dodać cukier i jeszcze ubijać do sztywnej piany dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wszystko wymieszać i na koniec dodać orzechy. Metalowe lub żaroodporne kubeczki (3 szt) wysmarować masłem i dokładnie posypać mielonymi orzechami oraz napełnić do 1/2 wysokości ciastem. Piec w temp 180st tak bardziej na wyczucie bo czas pieczenia zależy od wielkości kubka. Masa: Czekoladę rozpuścić i przestudzić, masło utrzeć z cukrem pudrem w trakcie ucierania dodać zimną, ale jeszcze płynną czekoladę i konfiturę na koniec ucierania ostrożnie dolać spirytus, ma powstać gładki krem. Upieczone ciasto wyjąć z kubków i przeciąć na trzy krążki które dokładnie nasączyć kawą wymieszaną z alkoholem. Torciki osobno przełożyć kremem, posmarować nim też boki które posypać starta gorzką czekoladą, dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    SUPER PRZEPIS, COŚ PęIĘKNEGO
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pięknie i pracowite
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Śliczne i z pewnością pyszne:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pięknie dekorujesz czego ci zazdroszczę.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    śliczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Allice

    torcik z masą różaną - mmm... marzenie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Oj zjadłabym.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !