Sposób przygotowania

Białka ubij na pianę, dosypuj cukier i nadal ubijaj, aż piana będzie lśniąca.Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym.Połącz obie masy.Wymieszaj z mąką i kakao.Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem.piecz 15 minut w temp.200 stopni.Z ciasta wytnij 18 krążków o średnicy ok.8 cm.Do śmietanki na krem wsyp kakao i cukier, dodaj połamaną czekoladę gorzką.Podgrzewaj, mieszając, aż składniki się połączą.Mocno ochłodź i ubij na krem.Stop mleczną czekoladę.Rozsmaruj na płaskim półmisku, zostaw do zastygnięcia.Zeskrob łopatką na wiórki.Bierz po 3 krążki ciasta i przekładaj je kremem.Udekoruj według uznania

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !