Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na patelni, odstawić na bok. Następnie podsmażyć mięso mielone, dodać przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę. Do usmażonego mięsa dodać podsmażoną cebulę, wcześniej przygotowaną marchew (starta na małych oczkach) oraz przecier pomidorowy. Wszystko razem wymieszać i chwilkę dusić na małym ogniu (do zgęstnienia sosu). Gotowy sos doprawić do smaku. Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż, środek wydrążyć łyżeczką. Gotowym farszem napełniamy cukinie, posypać zieloną natką pietruszki i startym serem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem ok. 40 min. Następnie ściągamy pokrywę i przypiekamy jeszcze przez chwilkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !