Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 0,5 kg
jajko 6 sztuk
margaryna 0,5 kostki
oliwa 2 łyżki
cukier kryształ 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2-3 łyżki
orzechy posiekane 0,5 kg
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z orzechami

Margarynę utrzeć z cukrem.Powoli dodawać całe jajka.Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.Wyrobić masę dodając do niej oliwę.Masę podzielić na 2 części, do jednej części (większej) dodać orzechy, a do drugiej kakao.Ciasto białe wlać do wysmarowanej formy, a na nią część ciemną.Piec 45 minut w temp. ok. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak