Sposób przygotowania

Jaja sparzyć, masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową i jajkami. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, 3 gruszki pokrojone na kawałki i 10 dag posiekanej białej czekolady. Przełożyć do formy, piec 75 minut w temp 200stC. Kremówkę ubić z nutellą i przekładać masą tort. Po godzinie przekroić biszkopt na 2 części i przekładać kremem. Ciasto polać resztą stopionej czekolady (30 dkg. Cały wierzch zalać polewą czekoladową białą. Tort udekorować kremem i migdałami oraz bitą śmietaną w sprayu. Mój tort udekorowałam figurką pary młodej, ponieważ pieczony został na rocznicę ślubu,

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    gruszkowy mmmm smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !