Sposób przygotowania

Jajka sparzyć aby pozbyć się drobnoustrojów chorobotwórczych, białka jaj oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, piana nie może wydostać się z miski po odwróceniu do góry dnem. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier kryształ. Następnie dodać żółtka, nie należy przerywać ubijania. Mąki (ziemniaczaną wraz z tortową) wymieszać ze sobą, dodać do nich proszek do pieczenia, następnie przesiać je ze sobą i delikatnie dodać do ciasta biszkoptowego. Blaszki (dwie okrągłe tortownice i jedna blaszka prostokątna) na dnie wyłożyć papierem wyłożyć do pieczenia, ciasto biszkoptowe przelać do blaszek. Piec biszkopty w temperaturze około 180- 190 stopni C przez około 40- 45 minut. Gorące biszkopty wyjąć z piekarnika, ostudzić. Ubić śmietankę kremówkę na sztywną masę wraz z dodatkiem cukru pudru. Z okrągłych biszkoptów ściąć po jednym z brzegów, następnie do prostokątnego biszkopta na brzegu dodać ścięte końce z biszkoptów okrągłych. Całość należy przykryć ubitą śmietaną, równomiernie rozsmarować ją na powierzchni tortu. Okrągłe biszkopty posypać posypką czekoladową. Koniec doklejony z biszkoptów należy oprószyć posypką cukrową różową. Z masy toffi gotowej- wykonanej według przepisu podanego na opakowaniu wykonać napis na torcie.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    hahah dobre:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !