Sposób przygotowania

Jajka kurze sparzyć wrzątkiem. Białka ubić na sztywno dodając do nich szczyptę soli, dodać cukier kryształ i ucierać mikserem, do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka jaj, dodać proszek do pieczenia i w dalszym ciągu miksować składniki. Dodać przesianą mąkę tortową i zamieszać dokładnie składniki. Ciasto biszkoptowe wylać na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i piec biszkopt w temperaturze około 180-190 stopni C przez około 25-30 minut. Biszkopt podzielić na dwie równe części. Obie części należy skropić solidnie sokiem z połowy cytryny. Oba biszkopty z jednej strony wysmarować równomiernie dżemem . Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować masę toffi- gotową i wyłożyć ją na jeden biszkopt- pozostawić kilka łyżek masy do dekoracji. Rozsmarować masę i przykryć drugim biszkoptem w taki sposób aby masa orzechowa znajdowała się pomiędzy dżemem. Rozpuścić polewę czekoladową i równomiernie rozsmarować ja na powierzchni torta. Resztę masy orzechowej nałożyć do szprycy i udekorować wierzch torta. Ozdobić kwiatkami z macy cukrowej i listkami, napis wykonać flamastrami- pisakami spożywczymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !