Sposób przygotowania

Upiec biszkopt: ubić białka na sztywno, dodać żółtka i cukier- 1 szklanka. Dobrze ubić, dodać mąkę i proszek, zamieszać. Piec w 180 stopniach (piekarnik nagrzany), aż będzie złote i trochę będzie odstawać od brzegów tortownicy- około 30 minut. Galaretki przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, pozostawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu pokroić w kostkę lub paski i udekorować nimi tort. Żelatynę, namoczyć i rozpuścić w małej ilości gorącej wody- 5 łyżek. Śmietanę ubić z bitą śmietaną w proszku i do tego wlać ostudzoną i rozpuszczoną żelatynę. Na końcu wsypać wiórki kokosowe- 30 dkg. Dobrze wymieszać. Wyłożyć na biszkopt i na jego boki, na boki nałożyć wiórki kokosowe- 10 dkg i okruszki z biszkopta, do szprycy włożyć około 5 łyżek śmietany ubitej, wykonać wzory i ozdobić ananasem i brzoskwiniami z puszki, pokroić kawałki galaretki do dekoracji. Wykonać napis z polewy czekoladowej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Uwielbiam wszelkie ciasta typu Rafaello
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Ja też uwielbiam ciasta Rafaello:o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !