Sposób przygotowania

Rozmrażamy filety z pangi, które następnie kroimy w połowie, żeby ryba lepiej się usmażyła. Posypujemy lekko solą z jednej strony i skrapiamy odrobiną cytryny. Na talerzu rozbełtujemy widelcem 1 jajko z odrobiną bazylii. Na drugim talerzu przygotowujemy sobie bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy sobie odrobinę oleju do smażenia. Rybę obtaczamy najpierw w bułce, potem w jajku i znowu w bułce. Wrzucamy na patelnie, która powinna być na nie dużym ogniu. Podczas smażenia jeszcze raz polewamy rybę odrobiną soku z cytryny.
Sos koperkowy:
W czasie kiedy ryba się smaży przygotowujemy sos koperkowy. Na patelnie wlewamy połowę śmietany. Koperek kroimy drobno a następnie wrzucamy do śmietany i doprawiamy lekko solą i bazylią.
Usmażoną rybę wykładamy na talerz i polewamy sosem. Super smakuje z pieczonymi ziemniakami i czerwonymi buraczkami. Czas przygotowania to około 15-20 minut. Smacznego:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !