Sposób przygotowania

Jajka sparzyć wrzątkiem. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, cały czas ubijając. Dodawać po 1 żółtku i ubijać. Pomału dodawać mąkę z proszkiem a na koniec ocet. Wylać masę na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Piec około 30 minut w 180 stopniach.
Smaczności

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    też taki robię :) smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    a jeszcze jak się doda śmietanę i galaretkę:P mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !