Sposób przygotowania

1. Ze składników zagnieść ciasto, przykryć lnianą ściereczką i odłożyć na pół godz. Następnie rozwałkować i wycinać kółka o średnicy zbliżonej do dna od szklanki.
2. Truskawki umyć, obrać z szypułek, rozgnieść widelcem. Dodać cukier i twaróg. Ponownie rozgnieść. Nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać pierożki. Gotować ok. 1 min od momentu wypłynięcia pierogów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ale mi narobiłaś ochoty na lato tymi truskawkami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Przepyszne,...
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Po prostu przepyszne!!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    u Ciebie nawet zwykłe pierogi z truskawkami wyglądają wyjątkowo :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    smaczne, dawno nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne domowe pierogi, palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ummm... uwielbiam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    moje ulubione :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !