Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w plastry, szynkę w kostkę, a z farszu na domową kiełbasę formujemy klopsiki. Zagotowujemy 250 ml wody, dodajemy mięsne składniki i gotujemy. Gdy klopsiki są gotowe przekładamy je do osobnej miseczki. Opakowanie żurku z torebki mieszamy z 250 ml zimnej wody i wlewamy do garnka z kiełbasą i szynką, doprawiamy majerankiem i gotujemy wg opisu na opakowaniu. Żurek rozlewamy do miseczek wraz z kiełbasą i szynką, dodajemy klopsiki, oraz połówki jajek. Dla chętnych podajemy z duszonymi kartoflami, podanymi na osobnym talerzu. .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda jak jajka w jajku...;P
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    wygląda bardzo apetycznie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    @miki faktycznie. Ciekawe czy ktoś kiedyś podawał żurek w jajku np. strusim :o)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    żurek to moja ulubiona zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !