Sposób przygotowania

W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe i zagotowujemy . Ziemniaki kroimy w kosteczkę ,kapustę siekamy , marchewkę ścieramy na dużych oczkach . Gotujemy .Dodajemy liść laurowy ,kulki ,pieprzu i ziele angielskie .
Na patelni na maśle smażymy posiekaną cebulę ,pokrojona wędzonkę i kiełbasę .Dodajemy paprykę czerwona ok 1 łyżeczka ,mieszamy i dodajemy mąkę .Mieszamy dokładnie i zalewamy rosołkiem z zupy .Mieszamy i wlewamy do garnka z warzywami . Doprawiamy majerankiem ,sola ,pieprzem i wyciśniętym czosnkiem .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !