Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody.Do miski włożyć margarynę, wsypać cukier waniliowy i cukier, ucierać powoli dodając jogurt, a następnie ubić mikserem.Żelatynę podgrzać, żeby całkowicie się rozpuściła, schłodzić, wlać do kremu jogurtowego, wymieszać, jeszcze przez chwilę ubijać.Kiwi obrać, pokroić w plasterki.Jabłko ze skórką również pokroić w cząstki, po czym delikatnie skropić skokiem cytryny.Krem jogurtowy wyłożyć na spód biszkoptowy, boki tortu obsypać wiórkami kokosowymi, a wierzch udekorować plasterkami kiwi oraz cząstkami jabłka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i od razu zjeść bo odstawione na dłużej niestety nie będzie tak smaczne - enzymy zawarte w kiwi powodują, krem w miejscach zetknięcia z owocem będzie gorzkniał

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !