Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTECIKI Z GRZYBÓW

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dag
tłuszcz 2 łyżki
cebula 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
mąka 1 szkl
woda 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTECIKI Z GRZYBÓW

Grzyby umyć i ugotować, dodając cebule. Po ostudzeniu zemleć wraz z cebulą podsmażona z łyżką tłuszczu, przyprawić solą i pieprzem. Z jaj i maki przygotować ciasto na naleśniki, dodając trochę soli. Smarować gorącą patelnię skórka ze słoniny i smażyć naleśniki z obu stron. Posmarować je przygotowanym nadzieniem, założyć brzegi do środka i zwinąć w wałeczki. Wałeczki maczać w rozbitym jaju otoczyć w tartej bułce i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak