Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi kurczaka w sosie winogronowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4
winogrona 800 g
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: piersi kurczaka w sosie winogronowym

mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, i pieprzem. w rondlu rozgrzać masło. Obsmżyć na nim piersi z obu stron na rumiano. Winogrona rozgnieść widelcem. Wrzucić do rondelka i gotować ok. 5 minut. Następnie przetrzeć przez sito. Przecierem winogronowym zalać piersi. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Filety wyjąć, posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak