Sposób przygotowania

Do rondla wlać szklankę wrzątku i dodać ćwierć łyżeczki soli. W innym rond;lu stopić 2 łyżki masła i rozrobić je z mąką, wlać od razu osolony wrzątek i natychmiast szybko mieszać, aby mąka połączyła się z wodą bez zbrylenia. Zestawić z ognia, dodać musztardę, przyprawić do smaku cukrem, i sokiem z cytryny oraz dodać łyżkę masła. Nie gotować. Przed podaniem trzymać nad parą (nad garnkiem z wrzątkiem). Do sosu razem z musztardą można też dodać łyżeczkę startego chrzanu. Podawać do ryby gotowanej i smażonej

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lecimy przez rozdział o sosach?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    zapomnij kochana to są moje własne przepisy, i dziękuje za to że mi tyle usunęli

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !