Sposób przygotowania

Mąkę przesiałam na stolnicę, zrobiłam wgłębienie, dodałam żółtka, śmietanę, cukier, spirytus. Zagniotłam i wyrobiłam ciasto. Musi być ono jednolite i się nie kleić.

Podzieliłam ciasto na 3 części. Każdą bardzo cienko rozwałkowałam i radełkiem pokroiłam w paski, na każdym z nich przekroiłam na środku, przełożyłam jeden koniec przez rozcięcie.

Smażyłam na rozgrzanym smalcu z obu stron do momentu zrumienienia się.

Faworki przełożyłam na papierowy ręcznik,aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu.

Kiedy wystygły posypałam cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !