Sposób przygotowania

CIASTO: Marchewki bardzo dokładnie myjemy, obieramy, a następnie trzemy na tarce o małych oczkach. Połowę cukru ucieramy dokładnie z jajkami tak, żeby cukier dobrze rozpuścił się. Do tego dodajemy mąkę i mieszamy. DO tego dodajemy również olej, ale cały czas ucierając masę. Mieszamy ze sobą sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon, cukier i dodajemy do wcześniejszych składników.Starte wcześniej marchewki dodajemy do masy i mieszamy. Brytfankę smarujemy tłuszczem i wlewamy do niej zrobioną masę. Tak przygotowany placek pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 50 -60 minut. Upieczony placek polewamy zrobioną polewą (placek musi być dobrze ostudzony!). POLEWA: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy do tego cukier, kakao oraz wodę i gotujemy wszystko razem przez chwilę, aż wszystkie składniki dobrze wymieszają się, a cukier rozpuści się.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    bardzo dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy..
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy..
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !