Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w grubsza kostkę. Mięso oczyścić , umyć i także pokroić w kostkę ale mniejszą niż ziemniaki . Mięso , ziemniaki oraz kaszę gryczaną włożyć do garnka , zalać wodą i doprawić solą , pieprzem oraz wrzucić listek laurowy . Gotować .Do wywaru można także dodać suszone grzybki wystarczą 3 - 4 sztuki . Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę . Następnie podsmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu . Gdy mięso , kasza i ziemniaki w zupie będą miękkie , należy dodać cebulkę oraz ząbki czosnku i jeszcze chwilę razem gotować .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !