Sposób przygotowania

Cebulę, nać pietruszki, koper, draganek drobno posiekać. Włożyć do rondla z dodatkiem kilku łyżek oliwy i na słabym ogniu poddusić 5 minut. Móżdżek cielęcy wymoczyć w letniej wodzie około godziny, potem usunąć błony i parzyć 5 minut, w osolonej wrzątku oraz włożyć do rondla z zieleniną. Dodać szklankę gorącej wody i gotować powoli bez przykrycia do zupełnego odparowania wody. Wtedy móżdżek pokroić na dość duże kawałki, rozbełtać widelcem jaja, domieszać je do móżdżku z dodatkiem soli i pieprzu. Formę podgrzać posmarować oliwą, napełnić przygotowanym móżdżkiem i piec 10 minut w średnio nagrzanym piekarniku

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !