Sposób przygotowania

ryż ugotować w osolonym mleku przepłukać zimną wodą i osączyć,rodzynki zaparzyć wrzątkiem odstawić do napęcznienia żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym dodać ryż,rodzynki oraz ubite białka wymieszać delikatnie łyżką i wyłożyć do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej,jabłka umyć przekroić na połowę usunąć gniazda nasienne do wydrążonych środków włożyć borówkę lub żurawinę i układać warstwę na ryżu następnie zapiec w piekarniku w 200st.ok.45min.posypać cynamonem i od razu podawać na ciepło.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Lubię takie jedzonko :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !