Sposób przygotowania

Kapustę kupuję od razu poszatkowaną we workach,wsypuję ją do wanny dodaję do niej 10 łyżek soli i przemieszuję (rękoma). Pozostawiam tak na 4 do 5godzin. Wyciskam kapustę, przekładając ją do beczki,mieszam z startymi na grubej tarce marchewkami (wszystkimi dziesięcioma) i układam warstwami przesypując kminkiem po każdej warstwie. Ubitą kapustę pozostawiam na 8-10 dni po czym przekładam do słoików. Pasteryzuję 10 do 15minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    lubie kapuste kiszona:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !