Sposób przygotowania

Kabaczka obieramy, kroimy na kawałki. Pomidory rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody, doprawiamy solą , pieprzem i papryką oraz szczyptą cukru dla złamanie smaku.
Kabaczki układamy w słoikach, zalewamy przecierem pomidorowym i pasteryzujemy ok. 20 min.
Zimą można dodać usmażoną cebulę i paprykę i zrobić pyszne leczo.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takich zapasów na zimę nie robiłam.......
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Mnie tak obrodziły kabaczki, ze musiałam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszne takie swojskie weki:)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    uwielbiam kabaczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !