Sposób przygotowania

Bulion podgrzewamy .
Ogórki , marchew , cebulę szatkujemy na grubych oczkach .
Wrzucamy do bulionu i gotujemy do miekkości .
Następnie zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy , pod koniec gotowania
wrzucam ryz i zmniejszam ogień na 5 min, po tym czasie wyłączam i odstawiam by ryż
doszedł.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iza10

    zamiast ryżu można dodać ziemniaki ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna zupka
  • 7
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    @Iza ja jeszcze nie jadłam ogórkowej z ziemniakmi , ale myślę że to warte spórbowania ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    A ogórki kiszone kroisz? ścierasz? na grubych czy drobnych oczkach? czy masz już takie w słoiczkach starte?
  • 5
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    @ Jolu ja zawsze ścieram na grubych oczkach i nie odciskam wody , tak jak jest to podane w opisie , bo krojone mi osobiście nie pasują :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    świetna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    chyba jutro zrobię na obiadek coś mnie tak naszło:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !