Sposób przygotowania

Drożdże zasypujemy cukrem i delikatnie mieszamy. Mleko należy zagrzać by było ciepłe , dodajemy do niego jajka, rozpuszczone drożdże , mąkę i wszystko wyrabiamy. Jabłka obieramy i kroimy w niewielkie kawałki i mieszamy z ciastem, ponownie czekamy, aż wyrośnie. Racuszki smazymy na głębokim tłuszczu z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Dodałam zdjęcia, to po smażeniu i jeszcze nie posypałam cukrem pudrem...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !