Sposób przygotowania

Mięso ugotowane wyciągamy z rosołu, chłodzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone mięso mielimy maszynką do mięsa razem z cebulą. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko i wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie doprawiamy kucharkiem i pieprzem. Ciasto mięsne ponownie wyrabiamy, aby dobrze połączyło się z przyprawami. Tak przygotowane mięso możemy dawać jako nadzienie do klusek lub krokietów

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    robię podobnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    idelany do krokietow i pierogow
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobry farsz do krokietów
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    podobne robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    dobry farsz
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przydatny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    smaczny farsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !