Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę dodać schłodzoną margarynę,posiekać nożem, dodać żółtko,szczyptę soli i śmietanę, składniki
pokruszyć, zagnieść kruche ciasto, schłodzić Kapustę opłukać,odcisnąć,posiekać.Por umyć pokroić na prążki
i zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić, opłukać pokroić na plasterki, przesmażyć na oleju. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Dodać kapustę, poddusić,przyprawić do smaku przyprawami,schłodzić Kruche ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5cm. za pomocą małego talerzyka wykroić nożem krążki, na środek każdego kłaść po 1,5 łyżki farszu.
Brzegi ciasta połączyć ze sobą, ułożyć na blasze,posmarować żółtkiem rozkłóconym z łyżką wody.
Piec ok. 25 minut w 190 stopni

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ładnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Widać, że dużo pracy i serca w nie włożyłaś:) Są super!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo smakowicie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wygladaja wspaniale
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię takie potrawy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wyglądają fantastycznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    rewelacyjne
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam takie jedzonko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wspaniała przekąska np na szwedzki stół :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    kruche i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !