Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka kwaszona.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
woda 3 szkl
sól
czosnek 1 zabek
koper
chran
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka kwaszona.

Paprykę umyć usunąc gniazda nasienne, strąki ułożyć w słoikach. Dodać wyrośniety koper, ostrugany chrzan, ząbek czosnku i gorczycę. Z wody i soli przygotowac zalewę, goracą zalewać paprykę, Na słoiki natychniast nałożyć wieczka. Po ostudzeniu słoiki wynieśc do piwnicy,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 06.03.2013 22:32
bardzo fajny pomysł,nie jadłam jeszcze kiszonej papryki
Łukasz15 20.12.2012 15:15
Bardzo dobra
Wafelek2601 15.12.2012 10:16
Fajny pomysł
Motorek 22.03.2012 00:14
fajna
cooleczka 17.02.2012 17:23
takiej jeszcze nie jadłam, ale brzmi smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak