Sposób przygotowania

Rondelek stawiamy na małym ogniu. Wlewamy mleko oraz wodę. Mieszamy i dorzucamy po kawałku wanilii i cynamonu. Wsypujemy cukier i ponownie mieszamy. Gdy cukier się rozpuści wsypujemy kaszę mannę. Ogień lekko zwiększamy, a kaszę co chwila mieszamy. Gdy zacznie się gotować ogień zmniejszamy na minimalny, a rondelek przykrywamy. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie wszystkie płyny, około 5-7 minut. Na koniec zdejmujemy pokrywkę i wyłączamy gaz, aby reszta wilgoci wyparowała. Tak przygotowaną kaszę polewamy ulubionym sokiem – w moim przypadku był to sok granatowy (link do przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/191985/sok-z-granatow.html)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    dawniej to na śniadanko jadałem
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    To takie wspomnienie z przedszkola :) tylko bez tych dodatków(rarytasów). Ta smakuje z pewnością o wiele, wiele bardziej! I ten sok! Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ja kaszkę gotuję zawsze na samym mleku, ale taka też na pewno jest pyszna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaki dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    uwielbiam, zwykle podaje z sokiem malinowym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !