Sposób przygotowania

Do jogurtu naturalnego dodajemy musztardę i dobrze mieszamy. Sos ten doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i ponownie dobrze mieszamy. Ząbki czosnku obieramy, myjemy, a następnie trzemy na tarce o małych oczkach lub przeciskamy przez praskę. Tak przyrządzony czosnek dodajemy do sosu jogurtowego. Nóżki z kurczaka bardzo dokładnie oczyszczamy, a następnie nacieramy pieprzem, solą oraz papryką słodką i ostrą. Nóżki z kurczaka odkładamy na parę chwil żeby przeszły smakiem tych przypraw. W następnej kolejności mięso zalewamy zrobionym sosem jogurtowym. Mięso w sosie nakładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około jedną godzinę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !