Sposób przygotowania

Najpierw margarynę roztopić w rondelku, następnie przelać do miski, wsypać cukier puder oraz dodać mleko, jajko, proszek do pieczenia, sodę, zmiksować wszystko na gładką masę (ale nie za długo). Żurawinę suszoną namoczoną w niewielkiej ilości wody odsączyć i dodać do ciasta, następnie wlewać do papilotków masę do 2/3 wysokości piec w 180 stopniach około 25 minut (aby sprawdzić czy się upiekły włożyć patyczek do szaszłyków – jeśli ciasto suche to jest ok). Lukier niebieski zrobiłam z barwników w proszku, jako ozdoby posypka cukrowa i czekoladowe serca.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    bajeczne :) pomyslalbym ze z cukierni !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    śliczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam muffinki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    peggysue

    jakie blekitne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    genialne;)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    ładnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !