Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente z dodatkiem soli- 1 łyżeczka. Mięso wołowe umyć pod bieżącą wodą. Wodę w garnku zagotować, do wrzącej włożyć mięso i na wolnym ogniu gotować mięso. Następnie umyć warzywa: marchew, por, pietruszkę, seler i gdy mięso będzie delikatnie miękkie, wówczas włożyć warzywa pokrojone z paski, wrzucić lubczyk i gotować całość. Dodać przyprawy: kucharek, sól- 1 łyżeczka, pieprz. Gotować składniki do miękkości. Porcjować do talerza makaron, zalać gorącym rosołem, można do talerzy dodać marchew pokrojoną w kostkę i posypać zieleniną, następnie nałożyć porcję mięsa wołowego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    konkretny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !