Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności mąkę pszenną przesiać na sicie, dodać do niej proszek do pieczenia. Następnie jajka sparzyć wrzątkiem i utrzeć je z cukrem oraz z cukrem waniliowym na jednolitą masę. Margarynę mleczną włożyć do rondelka roztopić ją, odstawić do ostygnięcia, jednak nie do całkowitego, margaryna powinna być letnia. Do utartej masy z jajek dodać mleko i mąkę oraz letnią rozpuszczoną margarynę. Wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę, która powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej ciasto. Wrzucić umyte, obrane i pokrojone w plasterki kawałki jabłek. Piec ciasto przez około 40-50 minut w temperaturze około 180 stopni C. Wyjąć, ostudzić ciasto i posypać je cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    tom

    ładnie wyszedł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !