Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Podgrzać mleko - powinno być letnie. Dodać do niego drożdże, odrobinę soli, i mąki, wymieszać. Gotowy zaczyn zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. W tym czasie żółtka z 4 łyżkami cukru utrzeć. Masło rozpuścić w rondelku i wystudzić. Do osobnej misy przesiać mąkę. W środku zrobić dołeczek, wlać zaczyn, dodać żółtka i wymieszać. Wyrabiać ciasto rękami. W trakcie wyrabiania dodać przestudzone masło. Gdy ciasto dobrze się wyrobi (przestanie się kleić) zostawić w misce, przykryć wilgotną ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.


Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    oj już dawno takich nie jadłam... też je uwielbiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    drożdże dobrze Ci wyrastają....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    jeśli zostaną Wam takie parowańce na następny dzień (wiem, że to trudne, bo są pyszne), to super smakują pokrojone w plasterki i podsmażone
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam kluski parowe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przepyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    smak dzieciństwa, piękne Ci wyszły
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo apetyczne :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    już robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !