Sposób przygotowania

Do kubka wrzucamy zieloną herbatę - ja wybrałam japońską sencha ale można użyć dowolne ulubionej niearomatyzowanej zielonej herbaty. Do kubeczka wrzucam również suszonego ananasa w cukrze (jeśli lubimy bardzie słodkie można dodać więcej). Do kubeczka dodajemy również szczyptę cynamonu. Zalewamy świeżo przegotowaną wodą w temperaturze 80 stopni i parzymy przez 5 minut. Po tym czasie można odcedzić napar herbaciany od fusów i ananasa a można po prostu tak zostawić. Do herbaty dodać sok ananasowy i wymieszać.

Komentarze

  • 0
    nowe-logo
    Opublikowano

    Noruas

    rewelacyjny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    dobre smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !