Sposób przygotowania

Z jajek oddzielić białka i ubić na sztywno.Do ubitej piany dodawać powoli cukier nie przerywając ubijania.Następnie dodawać po 1 żółtku i zmniejszyć obroty miksera do minimum.Mąkę wymieszać z kakao,przyprawą piernikową i proszkiem do pieczenia.Do masy jajecznej dodawać przesianą mąkę i już teraz powoli mieszać łyżką.Na koniec dodać oliwę i delikatnie jeszcze raz przemieszać.Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć przygotowane ciasto.Piec w 180 st.C ok.40 minut.Wystudzone ciasto ,odwrócić,zdjąć papier i przełożyć na blaszkę.Z cukru pudru i soku z cytryny zrobić lukier i rozsmarować na wierzchu ciasta.Jak lekko przeschnie wykrawać szklanką z ciasta księżyce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    piękny lukier
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Piękne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczne o korzennym zapachu, lubie takie....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyglądają super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    przepysznie się prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetne ciasteczka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !