Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczne chrupiace zapiekanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
wędlina
ogórek konserwowy 1-2
pomidor
ser żółty
papryka mielona
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne chrupiace zapiekanki

Jak zrobić szybkie i chrupiące zapiekanki z tego co właściwie mamy w danej chwili w lodówce?

Wędlinę, ogórki i pomidora kroimy w kosteczkę. Ser żółty kroimy w plastry lub ścieramy na tarce (jak kto woli).

Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na prostokąty. Na każdy z nich nakładamy troszkę wędliny, ogórka i pomidory. Doprawiamy mieloną papryką. Na to kładziemy ser i posypujemy oregano.

Zapiekamy 10-15 min w temp.220 st.C.

I już. Proste. Szybkie. Tanie.

Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.07.2012 12:34
super
Dorian 01.06.2012 11:01
ekstra fajne
jasiek 26.04.2012 12:03
świetne zapiekanki
paula99926 22.03.2012 22:23
wspaniałości...
ajres 19.03.2012 22:17
super
Natalia40 11.03.2012 20:39
pychota
karolina1869 09.03.2012 10:48
pycha
kuklik 22.02.2012 08:13
rewelacja
Tomek13 20.02.2012 22:48
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak