Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Najpierw zrób ciasto: W dużym garnku zagotuj wodę, 14 dag margaryny i łyżeczkę soli. Odstaw i od razu wsyp całą mąkę rozcierając energicznie łyżką. Postaw ponownie na małym ogniu i ucieraj. Gdy ciasto będzie odstawać od ścian naczynia, zdejmij z ognia i przestudź. Następnie wbijaj kolejno jajka.Uważaj by przed wbiciem następnego poprzednie było dobrze wymieszane. Ciasto kładź małą łyżeczką na wysmarowaną margaryną blaszkę w dość dużych odstępach.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    czy masa budyniowa z tych proporcji nie jest zbyt rzadka ?? ptysie pychotki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    mi wyszła taka jak na zdjęciu:) czyli widocznie nie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym jednego.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    rewelacyjne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    apetycznie wygladają
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    nigdy jeszcze nie robiłam ptysi :) ale po obejrzeniu takich smakołyków pewnie wkrótce zrobie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    z chęcią zjadłabym takiego ptysia:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    uwielbiam takie ptysie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !