Sposób przygotowania

kurę z przyprawami i włoszczyzną zalewamy 2 litrami osolonej wody.gotujemy przez godzinę.następnie przecedzamy i znów wlewamy do garnka, wsypujemy ryz i gotujemy do miękkości.. zupę trzymamy na małym ogniu, aby była gorąca. jaja rozbijamy i oddzielamy białka od żółtek. do białek dodać sól i ubić na pianę, połączyć z żółtkami.. umyte cytryny parzymy i wyciskamy z nich sok.sok wlewamy stopniowo do ubitych jajek. taka masę jajeczno-cytrynową przyprawiamy białym pieprzem.do masy wlewamy bulion (kilka łyżek , musi być goracy)mieszamy.masę wlewamy do garnka z bulionem i mieszamuy energicznie.zupe rozlewamy do misek, dekorujemy plastrami cytryny, listkami mięty

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy takie nie jadłam :-) ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !