Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
olej do smażenia 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
bulion warzywny 1,5 szklanka
śmietana 30% 0,5 szklanka
cielęcina bez kości 70 z udźca
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelnie wlać olej, a gdy już będzie gorący wrzucamy mięso, wsypujemy sól i doprawiamy pieprzem według uznania. Cebulę kroimy w piórka i po 5 minutach dodajemy do smażącego się mięsa. Podsmażone mięso z cebulą przekładamy do garnka, wlewamy bulion, dodajemy kilka ziarenek ziela angielskiego i liść laurowy. Gotujemy pod przykryciem około 30-40 minut i dodajemy śmietankę. Przykład podania z ziemniakami i surówką z białej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 05.09.2012 09:59
mnima
Sylwia26 19.07.2012 08:58
ale smaczne :)
Mati3 26.06.2012 10:41
smacznie:)
smakowita 09.05.2012 16:31
rewelacyjny
mic 26.03.2012 14:45
sam bym go zjadl hehe
Wojt@s
Wojt@s 01.03.2012 13:07
extra
aga130982 20.02.2012 13:50
pycha
Wojt@s
Wojt@s 15.02.2012 16:34
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak