Sposób przygotowania

Z wszystkich składników zagnieść ciasto: (margaryna, mąka tortowa, mąka krupczatka, cukier puder , śmietana ,jajo, proszek do pieczenia, sól). Wyrobić ciasto na jednolitą masę i formować małe kuleczki i napełniać nimi dziurki w foremce do orzeszków (specjalna forma do pieczenia orzeszków) i piec na palniku od kuchenki gazowej. W dalszej kolejności wykonujemy masę. MASA: zmielone orzechy zalać mlekiem i chwilę gotować.Masło utrzeć z cukrem i dodawać zimne orzechy, na końcu dodać czystą wódkę. Masę nakładać do wgłębienia w orzeszkach i je sklejać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Mam takie foremki do pieczenia w piekarniku, ale robię sporadycznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    smak dzieciństwa, pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    mogłabym je jeść ciągle:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !