Sposób przygotowania

Margaryny /może być jedno masło i margaryna razem 500 gr/ utrzeć z cukrem pudrem do białości. Jajka ubić na parze z cukrem zwykłym na gęsto po czym zdjąć z pary i ubijać aż jajka ostygną. Następnie łączymy jajka z margaryną powoli ucierając.
Uwaga! Gdyby masa zważyła się daję ją nad garnek z parą i ucieram aż do otrzymania jednolitej masy. Następnie dodajemy do masy połamane herbatniki, rodzynki, orzechy, olejek. Mieszamy, najlepiej drewnianą łopatką. Oddzielamy 1/3 część masy i dajemy do niej kakao a do reszty sok z cytryny. Przekładamy wafel jasną masą, ciemną i znowu jasną.
SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !