Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności należy przesiać mąkę tortową do miski, następnie należy oddzielić z jaj kurzych białka od żółtek. W dalszej kolejności należy białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać cukier kryształ, na koniec żółtka. Następnie dodać składniki płynne: mleko oraz olej. Składniki zmieszać z mąką z proszkiem do pieczenia. Podzielić ciasto na 3 części, do pierwszej dodać kakao, do drugiej mak, trzecią zostawić bez niczego. Wlewać w sposób dowolny, jedno ciasto na drugie do natłuszczonej formy. Upiec ciasto w temperaturze 180 stopni C przez około 40-45 minut. Następnie wyjąć babkę, ostudzić, rozpuścić polewę czekoladową według przepisu podanego na opakowaniu i polewę wylać na wierzch ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !